Projektbeskrivning

BoKlok: Vi gillar läget!

Uppdraget
Det är bostadsbrist i Sverige. Har du gott om pengar finns det förvisso gott av bostäder att välja mellan. Har du en tunn plånbok blir det besvärligt. BoKlok står, precis som sin ägare IKEA, på de många människornas sida. Genom en slimmad byggprocess kan man erbjuda Sveriges kanske mest prisvärda bostäder. Men för att bygga bostäder behövs mark – vilket också är en bristvara i Sverige. BoKlok vände sig därför till Ekros & Hultberg för att få hjälp med en reklamkampanj mot offentliga och privata markägare. Med teman som ”Ligger det en ledig tomt på ditt skrivbord” och ”är du beslutsfattare för ett sånt här fält” sattes markfrågan i fokus. Mediemässigt fördelades pengarna 50/50 mellan opinionsdrivande webbsajter och dito tidskrifter.

BoKlok

Mål

Att öppna en dialog med offentliga och privata mark-ägare för att därigenom öka chansen att bli inbjuden till fler markförsäljningar.

Resultat

Kampanjen fick synnerligen höga värden vid annons-mätning. Såväl observation som förståelse och attityd till annonsören låg på toppnivå. Även internt togs kampanjen emot med stor stolthet. Sammantaget ledde detta till att BoKlok hittills fått in över 100 konkreta markerbjudanden från både privata och offentliga mark- och fastighetsägare.

BoKlok_Ann_DI_3
BoKlok_Ann_DI_1
BoKlok_Ann_252x360mm_DI_2
BoKlok_Ann_DI_4